Investeste in amintiri

Uncategorized

Florida-primele impresii (Ep-1)

Dupa un zbor de aproximativ 12 ore,o escala la Amsterdam si una la Atlanta,am ajuns in sfarsit pe pamant american.Formalitatile la vama au fost destul de simpliste,personal ma asteptam la mai multa bataie de cap tinand cont de ideile populiste ale lui Trump privind sistemul vizelor.

Am aterizat pe Fort Lauderdale si prima oprire a fost bineinteles in Palm Beach Gardens,taxiuri nu prea am vazut si am ales Uber (75 dolari-) .Prima impresie de cand am iesit din aeroport a fost ca am intrat direct in sauna,umiditatea se apropie de cote insuportabile si creaza impresia de aer greu de respirat.

Prima observatie ar fi ca distantele sunt imense intre cazare,magazine , cluburi , plaja si cam orice ai avea nevoie ,mijloacele de transport aproape inexistente si singura solutie ramasa a fost sa inchiriem o masina.Pretul pentru a inchiria o masina pleaca de la 30$ /zi si benzina este 2.86 $ un galon(3,8 litri).Pentru a inchiria o masina in SUA ai nevoie de un card de credit (nu de debit-nu am inteles de ce) si permisul european poate fi folosit o perioada scurta de timp in Florida(mai multe detalii gasiti aici).

Sa conduci in America poate fi numita placerea suprema pentru orice iubitor de masini cu multi caluti in dotare,bulevardele sunt imense,au intre 3 si 6 benzi si de obicei sunt foarte libere.Atentie insa ca americanii nu prea stiu sa semnalizeze si au dreptul sa incalce linia continua.

cfiles18500.jpg

In episoadele urmatore vom vorbi despre cluburi,restaurante si cateva obiective turistice din zona Palm Beach , deci tineti aproape.

 

 

Leave a Reply