Florida este despre soare,palmieri si caldura,si in acelasi timp este unul din cele mai vizitate si insorite locuri din Stale Unite ale Americii,la tot pasul vei intalni cluburi de golf exclusiviste,cartiere locuite de vedete consacrate si masini scumpe.
Varful de sezon este in perioada Decembrie-Martie ,cand majoritatea americanilor cu resurse financiare suficiente fug de frigul din zona de Nord,deci preturile la cazare si restaurante vor fi putin mai ridicate.
Printre cele mai cunoscute si vizitate orase din Florida regasim Miami si Orlando,insa noi va recomandam sa treceti pe lista cel putin cate o zi in Fort Lauderdale sau Key West.Mai jos aveti un top aleatoriu al recomandarilor noastre pentru un sejur complet in Florida.

NRCF2548.JPG

Miami

Miami este cu siguranta un loc special,are un vibe deosebit ,este plin de cluburi renumite,plajele sunt aglomerate mereu si atmosfera de sarbatoare ,si asta cred ca se datoreaza faptului ca aici se gaseste una din cele mai mari comunitati de sud-americani din State.
Deci sa nu fiti surprinsi daca veti fi abordati pe strada in limba spaniola sau veti nimeri in club in mijlocul unei petreceri cu tematica si atmosfera latina.
Un top al locurilor ce nu merita ratate in Miami :

Little Havana este unul din cele mai mari cartiere din Miami ,aici veti gasi la tot pasul restaurante cu specific cubanez,cafenele ,galerii de arta si
magazine specializate in comertul cu celebrele trabucuri cubaneze.

IMG_0962.JPG
Bulevardul principal unde veti gasi toate cele enumerate mai sus se numeste Calle Ocho (SW 8th Street) si se afla la 10-15 min de condus de Downtown Miami.
Daca ajungeti aici nu trebuie sa ratati celebrele sandwich-uri cubaneze,cafeaua tare preparata in stil traditional si un trabuc proaspat iesit din mainile unei cubaneze focoase.

IMG_0967.JPG

Miami Downtown sau centrul economic al orasului , gazduieste nenumarate institutii ale statului,magazine de bijuterii,corporatii si Mall-uri ,eu personal il recomand doar ca zona de plimbare de cateva ore daca doriti sa simtiti pulsul agitat al orasului.

IMG_0999.JPG

IMG_0997.JPG

     Miami Beach este epicentrul vietii de noapte din Miami si aici veti gasi majoritatea cluburilor renumite de care vorbeam mai sus.

south beach 2.jpg
Este zona cea mai agitata a orasului ,deci daca doriti sa va cazati aici ,incercati sa o feceti departe de bulevardele centrale datorita faptului ca petrecerile tin de multe ori pana in zori.

south beach.jpg
Plaja este curata ,destul de mare dar daca mergeti in plin sezon asteptati-va sa vie plina de turisti.

QZJJ5863.JPG

Key West

Key West este cel mai sudic punct continental din SUA,din acest loc pana in Cuba mai sunt 90 de mile si se afla la aproximativ 3 ore de condus de Miami.

key west .jpg
Pe langa acest orasel nebun si exotic cred ca cel mai interesant lucru este drumul in sine din Miami pana aici,este un drum de aprox 300km dar strabate 30 de insule din zona Florida Keys si veti conduce pe una din cele mai scenice autostrazi din lume .Tot aici veti traversa celebrul pod Seven Mile Bridge ,un pod cu o lungime de 11km.

key west 3.jpg
Key West mai este celebru pe langa peisajele superbe si pentru sporturile nautice ,si aici va recomand snorkeling,insa atentie mare la meduze .

key west 2.jpg

Fort Lauderdale

Acest mic orasel de langa Miami cu siguranta va va impresiona intr-un mod placut ,eu personal eram putin sceptic inainte de a ajunge aici,insa atmosfera calda si oamenii iti vor da impresia ca esti in Miami anilor 70 (asta spun si cei mai in varsta :D).

IMG_0575.JPG

IMG_0568.JPG

IMG_0598.JPGPrimul lucru care m-a impresionat a fost plaja ,este mult mai putin aglomerata ca cea din Miami si cel putin la fel de mare.Desi nu ai la fel de multe optiuni ca in Miami Fort Lauderdale merita vizitat cel putin o zi daca doriti doar plaja si relaxare departe de agitatia din South Beach.
IMG_0582.JPG

IMG_0588.JPG

IMG_0609.JPG

Orlando

Orlando este un oras format in majoritate de parcuri tematice,Universal si Disney putem spune ca detin monopolul pe acest sector ,insa nu puteti rata o vizita la centrul NASA ,aflat la mica distanta de oras. Anual sunt peste 40 de milioane de vizitatori in Orlando ,deci pregatiti-va pentru aglomeratie si
stat la cozi ,dar cu siguranta va merita.

orlando 2.jpg

orlando 3.jpg

orlando 1.jpg